Google+ Followers

diumenge, 17 de gener de 2010

9ª ETAPA, Liendo - Güemes 32 km


Una altra etapa maratoniana amb el premi de Laredo, un lloc molt xulo i el pas amb barca des d'allí fins Santoña, llocs molt guais per tornar. Un ascens difícil per la muntanya “El Brusco” amb unes vistes impressionants, la resta de la etapa interior, vaques, camps de pasturar, casetes, fins l'ultim poble, Güemes, un poble molt dispers no te centre urbà.

 Este poble te un alberg diferent, màgic diria jo, regentat pel rector, un personatge del camí, espiritual, igual que aquest lloc. Et reben amb un got d'aigua i agafant-te la motxilla, et donen de menjar, sopar i esmorzar, dutxes amplies, aigua calenta, uns bons llits, diuen que es el millor alberg del nord, per ara es així, sense dubtes.


Jo estic be, llevat d'una ampolla en el dit xicotet del peu dret tot be, es molt curiós com es recupera el cos, demà llest per tornar a caminar, això espere, ara a esperar el sopar i dormir.


Desprès del sopar en comunitat, uns agafem les guitarres i comencen a cantar, converses interessants amb una xica catalana, lesionada en les plantes dels peus i que el rector ha acollit fins que es recupere, perquè una lesió com aquesta implica tornar a casa. Feia llàstima anar-se'n a dormir amb aquest ambient, hi ha que aprofitar estos dies, ja descansarem demà...Postdata: A part del que he contat, en aquest albergue et fan una xarrada, primer et recorden el trajecte fins arribar allí, la etapa següent explicant els possibles recorreguts que es poden fer, recomanant-nos el millor, i per ultim el que ens queda per veure fins Santiago, es un detall vist ara la veritat, perquè Euskadi esta mes o menys ben senyalitzat llevat de Donosti i Bilbao i ara que comencem Cantàbria fan falta consells per a no perdre's, com ens va passar, ja que no esta gens senyalitzat, un caos. Res de la explicació ens fa fer imaginar la duressa de la etapa de demà...

foto 1: Platja de Laredo, al final de la platja s'agafa el barquet fins Santoña
foto 2: vistes des de "El brusco"
foto 3: entrada al alberg de Güemes
foto 4: xarrada del rector
foto 5: sopar conjunt en el alberg